fejlec.jpg

Étkezés

Lakóinknak napi négyszeri, diabéteszes lakóinknak napi ötszöri étkezést biztosítunk.

A diabetikus étrenden kívül lehetőség van az kezelőorvos által előírt, az egészségi állapotnak illetve a különböző étel-intoleranciáknak megfelelő ( epés, tejmentes, gluténmentes stb.)  étkezést igénybevételére , illetve szükség esetén roboráló tápszerekkel való táplálásra.

 

Takarítás

Intézményünkben az Intézmény főállású takarítói gondoskodnak  a lakószobák, valamint az Intézmény közös használatú helyiségeinek ( étterem, kávézó, társalgók, tornaszoba stb. )  folyamatos takarításáról, fertőtlenítéséről.

 

Mosás, Vasalás

Lakóink ruhaneműit és egyéb textíliáit - a velük kötött gondozási megállapodásban vállalt teljes körű ellátás keretében-  az Intézmény saját mosodája mossa, vasalja.  

 

Egészségügyi ellátás

A Nyírfaliget Idősek Otthonának szakképzett ápolói minden lakónk számára 24 órás nővéri felügyeletet, az önellátásra nem, vagy csak részben képes lakóink részére pedig az egészségi állapotnak megfelelő teljes körű ápolást, gondozást nyújtanak.

 

Orvosaink

Az egészségügyi ellátás keretében hetente az idősotthon orvosi rendelőjében háziorvos vizitel. Neurológus, pszichiáter szakorvos is rendszeresen gondozza az otthon ezt igénylő lakóit.

 

Gyógyszerrel és inkontinencia eszközökkel való ellátás

Az Intézmény alapgyógyszer jegyzékében szereplő készítményeket térítésmentesen biztosítjuk lakóink számára, a kezelőorvos által kiállított receptek, javaslatok alapján a térítésköteles gyógyszer és inkontinencia termékek kiváltását pedig –költségét megelőlegezve lakóinknak- az Intézményünk szerzi be. 

Igény esetén Intézményünk segítséget nyújt a testközeli és testtávoli gyógyászati segédeszközök beszerzésében. 

 

Mozgásterápia

Intézményünk lakói az állapotuknak megfelelő,  főállású  gyógytornászunk  által vezetett kiscsoportos gyógytornák valamelyikén  napi szinten részt vehetnek . Az egyéni gyógytornát egészségi állapot függvényében, az intézmény orvosa rendelheti el.

 

Betegszállítás

Szakorvosi rendelésre –a szállítható állapotban lévő- lakóinkat saját mikrobusszal szállítjuk a területileg illetékes szakrendelőbe.

 

Mentálhigénés ellátás

Közösen  ünnepeljük a húsvétot, karácsonyt. A bensőséges hangulat megteremtése érdekében tartunk nőnapot,mikulás ünnepséget,  rendezünk farsangi bált és majálist. Megemlékezünk nemzeti ünnepeinkről, valamint havonta műsoros rendezvény keretében az adott hónapban születés illetve névnapjukat ünneplő lakóinkról. Ezen felül saját kertünkben tavaszi-nyári időszakban szalonnasütéseket, grillpartykat rendezünk lakóinknak. A nagyobb, az egész intézményt megmozgató rendezvények mellett a társalgókban délutánonként különböző foglalkozásokon vehetnek részt az érdeklődők: kézimunka, zenehallgatás, társasjáték, festés, felolvasás, filmklub.

 

Hitélet gyakorlásának feltételei

A szabad vallásgyakorlás lehetőségével minden ellátott élhet. Az intézmény területén az ellátottak személyiségi jogainak figyelembevételével a közösségi vallás gyakorlására a közösségi helyiségekben van lehetőség. Intézményünkbe katolikus pap és református lelkész rendszeresen jár.

 

Fodrászat, manikűr, pedikűr

Térítésmentes szolgáltatás férfiak részére a heti kétszeri borotválás, illetve minden ellátott részére fazon nélküli hajvágás. Az ezen túlmenő, az intézmény alapfeladati körébe nem tartozó ,de általa megszervezett szolgáltatásokért (fodrász, manikűr, pedikűr)  valamint a szervezett szabadidős programokért (színház- és múzeumlátogatás, kirándulások) eseti térítési díjat kérhet.

lablec1.jpg